Başkan Belgemen,"TOKİ’den Yeni Müjdemiz Var"

  Eskil'de konut ve dükkan sıkıntısını çözmek için çaba sarf ettiklerini ifade eden başkan Belgemen, Ankara'da yaptığı görüşmelerin olumlu geçtiğini dile getirdi. Başkan Belgemen TOKİ'nin Eskil'de arsa vereceğini ve sanayi dükkanı yapacağını duyurdu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan başkan Belgemen açıklamasında,”Dün ilçemizin ihtiyaçlarını ve hizmetlerini yerinde ve zamanında görmek için her zaman olduğu gibi Ankara'ya gittik. Rabbime şükürler olsun istediğimiz hizmetlerin bir çoğunu almayı başardık.  Sayın bakanımız Murat Kurum'un önceki haftalarda ilimize ziyaretlerinde kendisinden,  ilçemize yapılacak yardımlar için istekte bulunmuştuk. Sayın bakanımız taleplerimize kayıtsız kalmadı ve Allah kendilerinden razı olsun  10 milyon sıcak asfalt için ,3. milyon su deposu için 750 bin TL de karşılama merkezi için maddi destek sağlandı. Bunun yanından bir adet de Kazıcı-Yükleyici hibe olarak Belediyemize verildi.
Ankara'ya yaptığımız ziyarette, TOKİ tarafından ilçemize yapılacak hizmetleri görüştük. Biliyorsunuz 300 konutu açıklamıştık, Başvurular bu ay sonuna kadar devam edecek.
Konut sıkıntısı dışında dükkan ve iş yeri sıkıntısı da İlçemizde ciddi bir sorun. Sanayi kooperatifin bu iş yerlerini yapma imkanı bulunmamaktadır. Bakanlığımızdan isteklerimizi iletip talepte bulunduk. Allah razı olsun 20 bin m2 arsa verdik. 50-100-150-200 metre kare şeklinde iş yerlerine talepte bulunabilekeceksiniz. TOKİ tarafından İlk İş yerim projesi kapsamında 70 veya 100 dükkan yapılacak. Şartlarını TOKİ'nin sitesinden öğrenebilirsiniz.
Ayrıca müstakil şekilde İlçemizde İlk Arsam Projesi kapsamında 290 arsa satışı yapılacak. Buda TOKİ tarafından satılacak. Sizlere bir müjde daha vermek istiyorum . İlçemizde 5. Etap Toplu Konut içinde arsa tahsisimizi yaptık. En kısa sürede de onun çalışmalarına başlayacağız. İlçemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Haber: Hilmi Yol