Arpa Hasadı Başladı

Nüfusunun çoğunluğu tarımla uğraşan Eskil'de, çiftçileri hububat hasadı telaşı sardı.
Geçtiğimiz yıla göre daha düşük bir rekoltenin gözlemlendiği arpa tarımında, gözler sulak arazilere çevrildi. Eskil Ziraat Odası Başkanlığı, “2022 Hasat sezonu ilçemiz çiftçilerine hayırlı ve bereketli olsun. İlçemizin bir çok noktasında arpalar biçilmeye başlandı. Şu anda ortalama ilçe genelinde yaklaşık, 50 bin dekar alan arpa ekimi yapılmış durumda. Geçtiğimiz yıl ise bu oran 80 bin dekar civarındaydı.  İlk hasat verilerine göre yaklaşık bir dekar yerden 750 ve 800 kilo arasında  çıkmaktadır. Bazı yerlerde 900 kiloyu bulduğu ortaya çıkmaktadır. Bu yıl hububat dönemi geçtiğimiz yıla göre daha iyi durumda. En azından geçtiğimiz sezona göre biraz daha az sulama yapıldı. Şu anda arpanın fiyatı 6300 – 6500 tl arasında değişmektedir.  Biz çiftçilerimizin daima yanındayız” denildi. Aksaray'da 2022 yılı arpa hasat dönemi başladı. Ziraat Odası Başkanlığı tarafından Aratol Mahallesi Kazıcıktol köyü girişindeki ekili alanlarda arpa hasadına başlanması nedeniyle tören düzenlendi. 
Törene Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Evren Dinçer, Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği  Başkanı Mahmut Aktürk ile çiftçiler katıldı. Belediye Başkanı Evren Dinçer Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ile biçerdöver kullanarak arpa hasadını başlarken Vali Hamza Aydoğdu yeni hasat döneminin hayırlı olması dileğinde bulundu. 
Vali Hamza Aydoğdu yaptığı açıklamada; Aksaray'ın tarımsal üretimde Türkiye genelinde ön sıralarda yer aldığını söyledi. 2020 yılında 200 bin ton arpa üretimi ile Türkiye 7.'si, 2021 yılında 300 bin ton arpa üretimi ile Türkiye 4.olduğunu belirten Vali Aydoğdu; pandemi sonrasında tarım sektörünün değerinin daha iyi anlaşıldığını, yeni hasat döneminin üreten, katma değer sağlayan bütün çiftçilere hayırlı olması dileğinde bulundu.