Aksaray'da kaçak avcılıkla mücadele sürüyor

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde doğal hayatın ve yaban hayvan popülasyonunun korunması amacıyla kaçak ve yasak yöntemler ile avlanmanın engellemesine yönelik çalışmalarımıza hız kesmeden devam edilmektedir.

Bu kapsamda, Aksaray İl Jandarma Komutanlığına bağlı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığı tarafından Aksaray Merkez ilçesi mülki sınırları içerisinde bulunan Altınkaya beldesinde gece saatlerinde kaçak ve yasak avlanmaya yönelik kontrol ve denetim faaliyeti icra edilmiştir.

          Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığınca yapılan kontrol ve denetimler esnasında arazide otların arasına gizlenmiş ve çalışır vaziyette (1) adet ses yayın cihazı, (1) adet akü ve (1) adet bağlantı kablosu ile yapılmış kuş sesi çıkaran ses-yayın cihazı bulunmuştur. Ses-yayın cihazının yaban kuşlarını avlamak için tuzak olarak hazırlan düzenek olduğu tespit edilmiş olup, cihaz imha edilmesi için Doğa koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim edilmiştir.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığınca, doğa ve hayvanların korunmasına yönelik çalışmalarımıza azim ve kararlılıkla devam edilecektir.